zondag 16 juni 2013

Trappen, trappen, trappen!

   
Zou het komen omdat de Tour de France weer nadert, of omdat het zomer wordt? Er verschijnen ineens een boel leuke prentenboeken over fietsen. Vind ik prima natuurlijk, want ik ben gek op fietsen (zoals je op de profielfoto kunt zien). De nieuwe topper is wel 'De Tijdrit': op de dag van de wielerwedstrijd spreken Eric en Emily af om bij de finish te gaan  kijken en te picknicken, onderweg (op de fiets natuurlijk) moet Eric iedere keer een wielrenner in nood helpen, hij moet steeds harder gaan fietsen om nog op tijd te komen. Geweldige tekeningen! Iedereen die 'le petit Nicolas'  kent zal zich thuis voelen.
En dan is er ook nog Zwaan, de kip van mevrouw de Haan, die een fiets wil voor haar verjaardag. "Een fiets?" vraagt mevrouw de Haan. "Ik heb nog nooit een kip zien fietsen." "Daarom juist," zegt Zwaan, "ik wil de eerste zijn." Dus gaat mevrouw de Haan op zoek, maar fietsen voor kippen heeft geen enkele fietsenmaker in de collectie. Dan kom er een reizende koopman in de stad, die ALLES maken kan, maar of een kippenfiets gaat lukken...lees het zelf maar in 'Zwaan wil een fiets'.
Voor jongere kinderen is er 'Kaatje op de fiets'. Kaatje gaat voor het eerst fietsen, dan zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten, want het is best druk op straat. En natuurlijk mag de gouwe ouwe: 'Nijntje op de fiets' niet vergeten worden en 'Eend op de fiets', die alle dieren op de boerderij aan het fietsen krijgt!

 

Geen opmerkingen: